Aktuelt fra German Pellets

08.06.2022

Markedet for træpiller i Danmark har i de sidste måneder været præget af ekstreme prisstigninger, som aldrig er set før i denne størrelsesorden. Det er mange faktorer som spiller ind i prisstigningerne, såsom voldsomme stigninger på råmateriale, energi, transport, paller og folie og ikke mindst store usikkerheder i forsyningskæderne på grund af den dramatiske udvikling i Ukraine.

Danmark har altid været et land, som er meget afhængig af at importere træpiller fra andre lande, for at kunne dække det store forbrug. En stor del af importtræpillerne kom blandt andet også fra Rusland indtil handelssanktionerne trådte i kraft og importen mere eller mindre stoppede fra den ene dag til den anden.

Som konsekvens heraf er der en mangel på træpiller i hele Europa og dette vil have de største konsekvenser for de lande, som ikke har stor lokal produktion, såsom Danmark, Italien og Storbritannien.

Mange træpille forbrugere er i øjeblikket afventende med henblik på at købe forsyninger til den næste fyringssæson med en forventning om at prisen eventuelt vil være faldende i sommermånederne.

Ud fra vores perspektiv er det ikke at forvente at priserne falder hen over sommeren og vi vil kraftigt anbefale at sørge for at fylde op på beholdningerne allerede nu, da den næste sæson sandsynligvis vil være præget af stor usikkerhed i forsyningen og medfølgende rationering af bestillingsmængder samt endnu højere udsalgspriser end vi ser dem i dag.

Som en af europas største producenter for træpiller, vil vi også i den kommende sæson gøre vores bedste for at opretholde en stabil forsyning med vores produkter, men det aktuelle fremtidsperspektiv gør os meget bekymret og vi ønsker derfor at meddele om dette allerede i dag.

Vores varer er tilgængelig til bestilling på vores webshop eller igennem vores samarbejdspartnere og kan leveres i hele landet på paller eller blæst i silo.

Ønsker du at vi holder dig opdateret omkring den seneste udvikling med henblik på forsyningssituationen med træpiller, så kan du med fordel abonnere på vores nyhedsbrev.